۱۳۸۴/۰۲/۲۴

اين روز ها هر سايتي رو که باز ميکنم و به هر وبلاگي سر ميزنم چه سياسي چه غير سياسي ، همه دارن در مورد يه موضوع صحبت ميکنن : انتخابات. البته منکر اين نيستم که چه خوشمون بياد چه خوشمون نياد ، چه موافق باشيم چه مخالف ، با وجود ساز و کارهای مختلفي که در سيستم اداره انتخابات وجود داره و باعث ميشه از حالت دموکراتيک واقعي خارج بشه و گاهي به سمت استبداد سوق پيدا کنه ، امر مهميه و خوب هر کسي از ديدگاه خودش ميتونه اين قضيه رو دنبال کنه.


نکته ای که در اين چند روزه توجه منو جلب کرده ، شيوه ثبت نام برای انتخاباته که فکر نکم تو هيچ جای دنيا نمونه داشته باشه . اينکه يه دختر خانم هجده ساله يا مردی که خودشو مهدی موعود ناميده يا پيرمردی که با پلاکارد های " نوکر مردم ايران " برای انتخابات شخص دوم مملکت ، ثبت نام ميکنن ، نشونه دموکراسي و آزاديخواهي نيست ، بلکه به نظرم نشونه درک سياسي پايين مردم و غلط بودن ساختار توزيع قدرت در حکومتي هستش که جمهوری ناميده ميشه. به قول پسرک ، در اينجا واقعا جای احزاب سياسي قدرتمند خاليه . احزابي که پايه اجتماعي و مردمي نيرومندی داشته باشن و اونقدر قابل اعتماد باشن که وقتي نمايندگان خودشونو برای انتخاباتي از اين دست به مردم معرفي ميکنن ، شور و رغبت به وجود بيارن. اما با اين اوصاف و اين احزاب فعلي گمون نکنم انتخاباتي بهتر از شورای شهرها و مجلس هفتم داشته باشيم و ترفندهايي مثل "رای اولي" و جشن تکليف سياسي هم چندان کارگر نخواهد بود.


از اين حرفا که بگذريم ، ديروز صبح در خبرها شنيدم که دولت کويت عليه صدام و چند تا از مقام های عراقي به عنوان جنايتکار جنگي و به جرم اقدام عليه بشريت به دادگاهي که قراره اونا رو محاکمه کنه ، شکايت برده. راستش هرچي به حافظه ام رجوع کردم ، به ياد نياوردم که بعد از سقوط دولت صدام ، دولت ايران شکايت و اعلام جرم کرده باشه.


اينکه دولت کويت و دوست و هم پيمان سابق عراق ، که به خاطر منافع خودش و پان عربيسم ، تا آخرين روز جنگ هشت ساله عليه ايران بوده و با عراق همکاری کرده ، چنين شکايتي رو تنظيم کرده باشه ، اما دولت ايران به راحتي بلاهايي رو که در اوايل جنگ بر سر مردم جنوب و غرب کشور اومد ، تجاوز ها و غارت ها رو ناديده بگيره و همچنان به موضوع مبهم اشغال عراق و دولت مردمي اون کشور و چيزهايي از اين دست بپردازه ، جای تامل داره.


شايد يه عده بگن که دولت ما اين دادگاه ها رو دارای صلاحيت نميدونه و اونها رو در راستای تامين منافع قدرتها ميشناسه ، باز هم نميتونه توجيه کننده شکايت نکردن باشه. مهم اينه که اين کار انجام بشه و گزارش جنايت ها به گوش جهان رسونده بشه.


راستش فکر ميکنم ، روزهای اول جنگ و قبل از اينکه ايران شروع به پس گرفتن شهرهای اشغالي بکنه ، به نوعي هميشه به فراموشي سپرده ميشه . واقعيت اينه که عراق به ايران حمله کرد و يه عده از مردم عادی و نظامي های اون مناطق با دست خالي و با کمترين تجهيزات تا پای جون در مقابل ارتش مجهز عراق ايستادگي کردن . اما در مرکز جنگ قدرت جريان داشت و اين مانع از اقدام به موقع دولت و ارتش شد.


متاسفانه بخش عمده ای از اطلاع رساني در مورد جنگ ، فيلم ها و سريال هاييه که از تلويزيون پخش ميشه و در اونها عراقي ها موجوداتي مفلوک و احمق نشون داده ميشن و مبازان فقط آدم های وارسته ای هستن که در راه خدا ميجنگن و از کساني که به خاطر حفظ شهرهاشون و بدون هيچ چشمداشتي مبارزه کردن ، اسمي برده نميشه. فکر ميکنم به فيلم هايي از نوع "دوئل" خيلي نياز داريم.

پينوشت1 : هر کاری ميکنم ، پست های لينکستان ديده نميشه. به نظر شما چي کار کنم؟

پينوشت 2 : بالاخره مشکل لينکستان رو کشف کردم.

۴ نظر:

ناشناس گفت...

سلام. در مورد انتخابات به نظر من احزابي كه داريم از خودشون فكر ندارن و همه فكرهاشون وارداتيه.

ناشناس گفت...

خب عرض به خدمتتون که در مورد صوبتهای شوما بایس عرض کنیم که قضیه ش یه نمه تا حدودی پیچیده ست ولی خب میگن یه سری شکایتهایی هم شده یا قراره بشه

ناشناس گفت...

ما شنیدییم که میگن این دردهای معده خیلی هاش عصبیه ...حالا شوما سعی کن یه نمه کمتر ناراحت و عصبی بشی و کمتر غصه بخوری بلکه معده دردتون هم خوب بشه واین صوبتها

ناشناس گفت...

Ba salam
ma ham ye site darim be esme Dokhtarak
agar doost dashtin ye sari bezanid.
Akhbar va masayel zanan roozaneh ezafeh mishavad.
site dokhtarak az 2 adres ghabele didan ast:
www.mano-paltalk.com/zanan/index.htm
www.dokhtarak.org
merci & bye
Zanborak az tarafe site dokhtarak